1 Temmuz 2013 Pazartesi

KİM Market Engellileri Girişimci Yapacak

'Engelsiz Köşe' adı verilen proje ile her mağazada özel bir bölüm engellilerin ürettiği ürünlerin satışı için ücretsiz olarak ayrıldı.


Satıştan elde edilen gelirin tamamının Bağcılar Engelliler Sarayı'na bağışlanacağını ifade eden Kim Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, "Kadın girişimcileri desteklemek için başlattığımız Değer Köşesi uygulamasını şimdi de engelliler için devreye soktuk. İlk etapta 5 mağazamızda başlayan proje kısa bir zaman sonra 70'ten fazla mağazamızda uygulanacak. Engellileri eve hapsetmek veya onlara acımak yerine, üretime dahil etmek girişimci olmalarını sağlamak gerek. Bu projemizle elde edilen kazanç üretim yapan engellilere aktarılacağı için girişimciliği engellilerin hem kendilerini geliştirmelerini hem de gelir elde etmesini amaçlıyoruz. Şu anda proje kapsamında 30 çeşit ürünün satışına başladık. Hedefimiz ürün çeşidini 100'e çıkarmak" diye konuştu.


Tekstilden hediyelik eşyaya temizlik malzemelerinden oyuncağa kadar onlarca ürünün üretildiği Bağcılar Belediyesi Engelli Sarayı ile Kim Marketler Zinciri arasında işbirliği protokolü imzalandı. Engelliler tarafından üretilen ürünlerin Engelsiz Köşe adını taşıyan reyonlarda satılacağını ve gelirin tamamının gene engellilere bağışlanacağını açıklayan Genel Müdür Akçay, "Engelli sarayında 500'den fazla engelli hem üretime katkı sağlıyor hem de aşçılıktan mobilyaya kadar pek çok alanda meslek sahibi olmak için eğitim görüyor. Kim Grup olarak elimizi taşın altına koyarak engellilerin toplum içerisine karışmasına katkı sağlamak istedik. Başlattığımız projeyi diğer engelli dernekleri ve üretim yapan kurumlara yayarak Türkiye genelinde bir çalışma hedefliyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 250 bin TL civarında satış rakamına ulaşmak. Engelsiz Köşede ortopedik, görme, işitme, konuşma ve zihinsel engel gruplarındaki vatandaşlar tarafından üretilen sabun, ahşap oyuncak, süs eşyası, biblo, tişört, önlük, tablo, kalemlik, mücevher kutusu gibi eşyalar satışa sunuluyor. Zamanla gıda ve diğer kalemlerde de ürünlerin satışı gerçekleşecek. Engellilerin kurslar vesilesiyle istihdam edilmesini, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerle hem sosyal hem de ekonomik anlamda gelişmelerini, toplumla bütünleşmelerini istiyoruz. Mesleki eğitimlerle 'evde istihdam' olanaklarının gelişmesi ve uyum seminerleriyle engellilerin topluma karışmasına katkı sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.



KİM Grup olarak sağlıklı gıda satan ve değer üreten bir kurumsal yapıya sahip olduklarını anlatan Akçay, "Daha önce de çalışanlarımıza işaret dili eğitimi vererek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiştik. Engelli dostu bir market zinciri olarak gerek mağazalarımızın dizaynı gerekse de başlattığımız sosyal sorumluluk kampanyalarıyla üzerimize düşen görevi yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Kadın girişimci ve ev hanımlarımıza da raflarımızı açarak evlerini geçindirmelerine ön ayak olduk. Girişimciliği desteklemek ve engelleri kaldırmak için yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder