16 Temmuz 2013 Salı

Engelliler için 2 yıl ek süre!

Kamu kullanımına açık alanların engellilerin erişebileceği hale getirilmesi için tanınan 8 yıllık sürede gereklilikleri yerine getirmeyen belediyelere 2 yıla kadar ek süre tanınacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, engellilerin kamuya açık alanlara erişilebilirliğini sağlamak amacıyla 7 Temmuz 2005'te yürürlüğe giren Engelliler Hakkında Kanun'un geçici 2. ve 3. maddelerine istinaden erişilebilirlik izleme ve denetleme faaliyetleri yürütecek komisyonların kurulması, çalışma yöntemleriyle izleme ve denetlemenin kapsamının belirlenmesi için yönetmelik hazırlıyor.

Buna göre, illerde valiliklerce kurulacak komisyonlar, erişilebilirlik standartlarının uygulanmasını izleyip  denetleme çalışmalarını yürütecek. Komisyon üyeleri, yönetmeliğin uygulanması, izleme ve denetlemenin yapılması, ilgili formlarının kullanılması, erişilebilirlik standartları konularında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan ayrıntılı dokümanlar ve düzenlenecek eğitimle yürütülecek faaliyetler konusunda bilgilendirilecek. Komisyonlar, bu bilgilendirmeden sonra çalışmalarına etkin olarak başlayacak.

Komisyonlarda Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ile engellilerle ilgili konfederasyonların temsilcileri yer alacak. İhtiyaç halinde birden fazla komisyon kurulabilecek.

Denetimlerin ardından kamu kullanımına açık tüm alanların engellilerin erişilebileceği hale getirilmesi için tanınan 8 yıllık süre dolmasına rağmen gereklilikleri yerine getirmeyen belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına eksiklerini tamamlamaları için 2 yıla kadar ek süre tanınabilecek.
AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder