8 Temmuz 2013 Pazartesi

Diyanetten Görme Engelliler İçin Özel Hizmet

Diyanet İşleri Başkanlığı, görme engelliler için Temel Dini Bilgiler setini Braille alfabesiyle bastırdı. İnanç esasları, ibadetler, siyer ve ahlak başlıklarıyla hazırlanan set 5 kitaptan oluşuyor.



Diyanet İşleri Başkanlığı Dini yayınlar Genel müdürü Yüksel Salman, AA muhabirine, Başkanlığın yayın çeşitliliğini artırarak, tüm topluma ulaşmayı hedeflediğini belirterek, bu kapsamda engellilere yönelik çalışmalara önem verdiklerini söyledi.



"İstiyoruz ki engelli kardeşlerimiz İslam'ın aydınlık mesajını rahmet yüklü mesajlarını öğrensinler” diyen Salman, görme engelliler için daha önce Ayet ve Hadislerin Işığında Engelliler kitabı, Braille hazırlanan Kur’an-ı Kerim, Elif Ba Öğreniyorum serisi ve çocuk dergisi hazırladıklarını hatırlattı.



Diyanet yayınları arasında bulunan Temel Dini Bilgiler kitabını da Braille alfabesiyle hazırlayarak görme engellilerin istifadesine sunduklarını bildiren Salman, görme engelliler okuluyla işbirliğinde hazırladıkları eseri, iki uzmanın kontrolünden sonra bastıklarını anlattı.



Salman, aslı tek cilt olan kitabın, Braille yazılması aşamasında hem taşımasının hem de öğrenmesinin kolay olması için 5 ciltlik set haline getirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:



“Bir kitabımız inanç esaslarıyla, iki kitabımız namaz, oruç, zekat, hac ve diğer ibadetlerle ilgili, bir kitabımız ahlak, bir kitabımız da siyerle ilgili olmak üzere 5 kitaptan oluşan bir set hazırlanmıştır. Kitabın özelliği çok yalın sade bir dille herkesin rahatlıkla anlayabileceği bir tarzda yazılmış olması. Bu yüzden Kur'an kurslarımızda beğenilen ve halkımızın çok talep ettiği bir kitaptır. Biz de görme engelli kardeşlerimiz için ‘Kur’an-ı Kerim’in ve Elif Ba’nın yanında dinimizin en azından temel esaslarını onlara öğretelim ve bu kapsamda bir eser hazırlayalım’ dedik.”



Eserin ilk etapta Başkanlığın hediyesi olarak 200 adet basıldığını belirten Salman, “Gönlümüz ister ki bütün görme engelli kardeşlerimize birer tane gönderelim. Belki bunu hemen sağlayamayacağız ama görme engellilerle ilgili bütün derneklerimize, vakıflarımıza yani sivil toplum kuruluşlarımıza, Milli Kütüphane’ye ve bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kütüphanelerine Başkanlığımızın hediyesi olarak birer tane göndereceğiz. Akabinde belki cüzi bir miktarla satışa sunulacak” diye konuştu.



Salman, görme engellilere yönelik "Cemil Dede Namaz Surelerini Anlatıyor", "Cemil Dede Namaz Dualarını Anlatıyor" kitaplarının da hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder