14 Temmuz 2013 Pazar

Zihinsel Engellilere Kamuda İş Fırsatı

Down Sendromu başta olmak üzere birçok zihinsel engelliye kamuda iş kapısı açıldı. Bakanlık, itiraz kurumları takibe aldı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, Down Sendromu başta olmak üzere zihinsel engellilerin kamuda istihdamı talebine Maliye Bakanlığı'ndan onay çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Zihinsel engellilerin kamuda istihdamı ve kalkınmaya katkısı önemli. İtiraz eden ve kurumların takipçisi olacağız" dedi.

İLK İTİRAZ GELDİ

Meclis Genel Kurulu'nda önceki gece Torba Yasa teklifi görüşmelerinde soruları yanıtlayan Bakan Şahin, engelli memur alımı sınavında yeni bir sistem geldiğini, bütün engelli grupların kendi içinde sınava girdiğini açıkladı. Toplam 400 bin engelliye evde bakım hizmeti verildiğini belirten Şahin, "İşitme, görme engelli gruplar da işe yerleştirilmeye başlandı. Ancak engelin zihinsel olduğu anlaşıldığında bir kurumdan itiraz geldi. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu. Zihinsel engellilerin de kamuda yer almasını önemsediklerini vurgulayan Şahin, bakanlık olarak tüm itirazları takip edecek ekipler kurduklarını, süreci mağduriyetleri giderecek şekilde yöneteceklerini ifade etti.

KORUMALI İŞYERİ YÖNETMELİĞİ
Bakan Şahin, korumalı işyerine yönelik yönetmeliğe de değindi. Konunun komisyonda olduğunu anlatan Şahin, "Vergi muafiyetinin teşvik sistemine dönüştürülmesi gibi işveren üzerindeki mali yükü azaltacak önemli çalışmayı tamamladık. Maliye bakanı ile uzlaştık. Otistik, Down Sendromu olanların istihdama katılımının kalkınmaya katkısı önemli" yorumunu yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder