3 Temmuz 2013 Çarşamba

Kamu Hastaneleri Engellilerin Engelini Ortadan Kaldıracak





Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB), engelli vatandaşların, tüm kamu hastanelerinde kaliteli hizmet alabilmesi için çalışmalar başlattı. Bu kapsamda AKHB’ye bağlı tüm kamu hastaneleri, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çalışanlarının katılacağı 3 günlük işaret dili eğitimleri başlatıldı.
AKHB’den yapılan yazılı açıklamada; engelli vatandaşların, birliğe bağlı tüm kamu hastanelerinde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde, hakkaniyete uygun, kaliteli etkili ve ulaşılabilir sağlık hizmetlerini alabilmeleri doğrultusunda çalışmalar başlatıldığı duyuruldu. Bu doğrultuda da engelli vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla AKHB’ye bağlı tüm kamu hastaneleri, ağız ve diş sağlığı merkezlerinin çalışanlarının katılacağı 3 günlük işaret dili eğimi başlatıldığı açıklandı.
Ayrıca AKHB’ye bağlı kurumlarda görme engelli vatandaşların faydalanabilecekleri noktalara ‘Braille Alfabeleri’ yerleştirilmesi, yine görme engelli vatandaşlara yönelik ‘görme engelli yol takip çizgisi’ dizayn edilmesi ve görme engellilere otoparklarda ve polikliniklerde bekleme alanlarında ejgelli vatandaşlara tahsis edişmiş özel yerlerin planlanması için gerekli çalışmaların devam ettiği duyuruldu.
Cihan Haber Ajansı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder