4 Temmuz 2013 Perşembe

Gölcük İzmit Hattına Engelliler İçin 8 Özel Otobüs

Kocaeli'de minibüs ve otobüs taşımacılığında en yoğun hatlardan İzmit-Gölcük arasında engelliler için özel rampa sistemi olan 8 otobüsü sefere başlattı. Kocaeli'de ilk olan bu uygulamanın yaygınlaşması bekleniyor.



Engelliler için özel rampa sistemi olan otobüslerin sefere başlaması nedeniyle düzenlenen törene katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Salih Kumbar, toplu taşımacılıkta kalitenin daha da yükseltilmesine çalışıldığını, engellilerden gelen talepler doğrultusunda kendileriyle görüşen taşıyıcılar kooperatifi yetkilileri ile birlikte bu otübüslerin seçildiğini anlattı. Gölcük-İzmit Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Malçok, ilk aşamada 8 otobüs alındığını belirterek, "Bundan böylge Gölcük-İzmit arasında engelli vatandaşlarımız hiçbir sıkıntı çekmeden seyahat edebilecek. Talep doğrultusunda bu otobüslerin sayısını arttırabiliriz" dedi.



Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Emine Cebeci ise, taşıyıcılar kooperatifi başkan ve yöneticilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederken, "Engellinin çektiği sıkıntıyı ancak engelliler bilir. Ulaşımda büyük sorunlar yaşanıyordu. Alınan araçlar konforlu ve geniş olduğu için artık sıkıntı çekilmeyecek, engelliler rahatlıkla araçlara binip inecekler. Diğer hatlarda da bu otobüslerin devreye konulması en büyük arzumuz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder