12 Temmuz 2013 Cuma

Engellilerin İstihdam Sevinci

Katıldıkları konfeksiyon kursunu başarıyla tamamlayarak istihdam edilen 20 engelli, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı Engellilerin ürettiği tekstil ürünleri bir tıra yüklenerek, Hollanda'ya ihraç edildi.

Engellilere istihdam yaratmak için Kocaeli Sanayi Odası (KSO) bünyesinde kurulan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi'nin açtığı kursu tamamlayarak istihdam edilen 20 engelli, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Engellilerin ürettiği tekstil ürünleri Hollanda'ya gönderildi.

Merkezin bahçesinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, vali olarak insanların ihtiyacını karşılayamadığı konuların başında iş taleplerinin geldiğini belirtti.

"Bizimköy'de açılan konfesiyon kursunu tamamlayan engellilerin koluna adeta bir altın bilezik taktıklarını" dile getiren Topaca, bu kursiyerlerin kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

"İhracat değeri ortalamanın 10 katı"

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi'nin, KSO'nun engellilerin hayata tutunmaları için yaptığı bir sosyal proje olduğunu anlatarak, merkezde 60'ı engelli olmak üzere 120'nin üzerinde çalışan bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin 150 milyar dolar ihracat yaptığını ve bunun ton değerinin bin 500 dolar olduğuna vurgu yapan Zeytinoğlu, "Engelli arkadaşlarımızın ürettiği ve bugün yapacağımız ihracatın değeri 314 bin dolar, ton değeri ise 13 bin 500 dolar. Yani Türkiye ortalamasının 10 misli" dedi.

Konuşmaların ardından, kursu tamamlayarak istihdam edilen 20 engelliye sertifikaları verildi.

Engellilerin ürettiği tekstil ürünleri, daha sonra Hollanda'ya ihraç edilmek üzere bir tıra yüklendi.

Haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder