11 Temmuz 2013 Perşembe

Engelliler çalıştayı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı İlahiyat Fakülteleri, Engelli Dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluşu'nun da katıldığı engelliler çalıştayı düzenlendi



Dünya Bülteni /Haber Merkezi
Engellilerin günlük hayatlarında daha rahat etmeleri için yapılması gereken çalışmalar konusunda çalıştay düzenlendi. Çalıştay, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlendi.
Çalıştay sonrası konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş "Biz inanıyoruz ki Allah'a gelene engel yoktur. Olan engeller var ise ortadan kaldırılmalıdır" dedi.
Çalıştay'a Engelliler Koordinasyon Merkezi'nden sorumlu milletvekilleri, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı İlahiyat Fakülteleri, Engelli Dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.
Çalıştay'ın 1 gün sürdüğünü ve olumlu sonuçlar vereceğini belirten Yurttaş "Çalıştay'ın konusu 'Engelliler ve Din' idi. Engelli vatandaşlarımızın dini alanda yaşadıkları sıkıntılarını, taleplerini, ihtiyaçlarını dinleme imkanı bulduk. Yapılması gereken kanuni veya yönetmelik değişiklikleri ya da uygulamada yaşanan sorunlar varsa onları giderme adına ne yapılması gerekiyorsa bununla ilgili bir rapor hazırladık. Bu raporumuzu da Genel merkezimizde Sosyal İşler Başkanlığına takdim edeceğiz" ifadesinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder