18 Temmuz 2013 Perşembe

Çam Yağının Faydaları

Son günlerde çeşitli yağlar ve faydaları, insanlara sürekli anlatılmaktadır. Ağız yoluyla alınarak ya da dıştan uygulama yöntemi ile saç bakımından, çeşitli hastalıklara kadar birçok alanda kullanılan yağlar, binlerce kilo üründen çok az miktarda elde edilebilmektedir. Bu yüzden de fiyatları da o oranda artmaktadır. Kimi aktarlarda ise hoşa gitmeyecek çeşitli yollara başvurulmaktadır; küçücük şişelerde satılan yağların büyük çoğunluğu öz yağdan ziyade esansıdır. Çam yağının faydalarından yararlanabilmek için esansı değil, öz yağı tercih edilmelidir.

cam-terebentin.jpg

Saç Dökülmesi

Saçları besleyen, dökülmesini önleyen çam yağı, tek başına kullanımdan ziyade, zeytinyağı gibi çeşitli yağlarla karıştırılarak kullanılır. Örneğin bir kaşık zeytinyağı ile bir kaşık çam yağı karıştırılır ve saç diplerine friksiyon yapılır. Haftada bir defa uygulanacak bu saç yağı sayesinde saç dökülmelerinizin azaldığını, saçlarınızın canlandığını gözlemleyebileceksiniz. Uzun ve düzenli kullanımlar sayesinde de yeni saçlarınızın çıktığını fark edeceksiniz. Çam yağı, saçlar için çok faydalıdır, ancak güvenilir bir markanın ürünü tercih edilmelidir, saç dipleri kızarana kadar masaj yapılarak sürülmelidir ve saçta 2-3 saat bekletildikten sonra bitkisel bir şampuan ile saçlar yıkanmalıdır.
Saç dökülmesi için kullanılacak bir diğer yöntem ise, şampuana 1 çay kaşığı çam yağı eklenip, saçların bu karışımla yıkanmasıdır. Bu sayede daha parlak ve bakımlı saçlara sahip olacaksınız. Her kullanımdan önce şampuan çalkalanmalıdır ve bitkisel bir şampuan seçilmesi gerekmektedir.

Cilt Bakımı

Badem yağı ile karıştırılan çam yağı, cilde masaj yapılarak sürüldüğü zaman cildi nemlendirecektir. Çam kokusu sayesinde kişiye bir çeşit ruhsal terapi olacak, stresinden arınmasına yardımcı olacaktır.

Solunum Sıkıntıları

Nefes darlığı çeken kişiler, burun deliklerine hafifçe çam yağı sürdüğünde nefesleri açılıp, rahat bir uyku uyuyabileceklerdir.
Kan dolaşımını hızlandırır
Yakıcı bir yağ olduğu için, cildi uyarıp kan dolaşımını hızlandırır.

Egzama

Egzamaya karşı da kullanılır. Cilde dıştan sürülerek cildi nemlendirir ve rahatlatır.

Regl söktürücü

Bir çay bardağına 2-3 damla çam yağı ilave edilerek günde iki sefer içilir.
Saçlardaki kepeklenme, idrar yolları enfeksiyonları, romatizma, astım gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Ancak her bedenin ve tepkilerinin farklı olduğu göz önünde bulundurularak dikkatli kullanılması gerekir. İstenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak için, bu tarz ürünler kullanırken bir uzmandan yardım alınmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder