28 Eylül 2013 Cumartesi

Bakan Şahin, "Zekam Senin Elinde" Adlı Tiyatro Oyununu İzledi




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Zekam Senin Elinde" adlı tiyatro oyununu izledi. Şahin, engelli çocuklar konusunda erken teşhisin ve baştan tedbir almanın önemine dikkat çekti. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde Fenilketonüri ve Fenilketonürili Çocukları Tarama ve Koruma Derneğinin katkılarıyla hazırlanan "Zekam Senin Elinde" adlı tiyatro oyunu izledi. Bakan Şahin, oyun öncesi yaptığı konuşmada erken teşhisin önemine dikkat çekerek, "Baktığınız zaman, özellikle annelerin, ailelerin yaşadığı sorunları empati yaptığımızda, ne kadar önemli bir alan ve ne kadar hassas bir konu olduğunu görüyoruz. Bir damla kanın erken teşhiste hayat kurtardığını görüyoruz. Eğer ilk 2 yılda çocuğun işitme engelli olduğu görülürse küçük bir operasyonla, gerekli tedbirler alındığında çocuğun bütün hayatını sağlıklı bir şekilde yaşaması sağlanabilir" dedi. 

Bakan Şahin, bilincin yükseltilmesinin, farkındalığın artırılmasının ve baştan tedbir alınmasının da önemli olduğunu belirtti. Baştan tedbir almanın bireye, aileye ve topluma maliyetinin çok daha düşük olduğunu söyleyen Şahin, "Biz bu alanda bize düşen kısmıyla Sağlık Bakanlığı ile beraber sizin hizmetkarınızız" diye konuştu. 

Deniz Yılmaz Atakay'ın yazdığı Adem Yavuz Özata yönettiği oyunda, fenilketonürili çocukların ve ailelerinin karşılaştıkları zorluklar anlatılarak, hastalık hakkında farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

KAYNAK: SonDakika.com